min egen prima ballerina

Äntligen är den klar! Min egen prima ballerina-kofta som jag påbörjade på koftstickarkursen med lisa i november förra året (ja, det är länge sen det). Jag fick lära mig att räkna ut hur jag skulle kunna sticka just precis efter mina mått och knep för att det skulle bli precis sådär som jag ville, något som jag använt mången gång sedan dess. Men den här, den är speciell den, för den är min allra första kofta efter egna mått. Trots att den legat och gottat till sig i stickerikorgen mer än en gång innan den for upp på stickorna igen för att bli till denna vackra kofta:

ballerinan4

Den är stickad i sex nystan plommonfärgad semilla och har ett runt ok så att jag skulle kunna öka mellan ballerinorna utan att bryta deras knäppta händer. Ballerinorna, som egentligen är små isprinsessor, är knalligt grapefruktsfärgade och helt min egen design (men jag blev inspirerad utav den fina pappersdockströjan som som Kate Davis gjort, men har inte haft tillgång till hennes mönster). 1 nystan gick det förresten åt utav grapefruktsgarnet och då har jag fodrat insidan av ärmen och koftans nedre kant med den också.

ballerinan3
ballerinan1

Att hitta knappar i rätt nyans var ett projekt i sig så tillslut fick det bli knappar som fick sticka ut på sitt eget sätt. Och vem kan egentligen få nog utav knalloranga och högblanka plastknappar? Inte jag i alla fall.. =)

ballerinan2

Då den dessutom är otroligt varm, mjuk som ett moln och sitter som en smäck på mig behöver jag väl knappast förklara att jag är otroligt nöjd? Detta är min absolut bästa kofta hittills (ja, för det är redan på gång att stickas fler) och uppifrån-och-ner-efter-egna-mått är typ den bästa koftmodell jag vet. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag…. eller hoppas inte förresten för denna vill jag minsann behålla helt för mig själv!
Högaktningsfullt, eddy

Lämna en kommentar

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s