stickåret tjugotolv

Godförmiddag alla eddysbloggprenumeranter.
Hoppas det nya året varit er till lags de här första dagarna. Kul att ni uppskattade min lilla årskrönika nedan, jag tycker själv det är kul att få en liten tillbaka blick och inse hur mycket som faktiskt hänt under året. Tufft faktiskt, det verkar liksom inte så mycket innan man börjar sammanfatta det hela.
Jag tänkte därför taga tillfället i akt att köra en liten sammanfattning på stickåret tjugotolv också. Bara de där allra nöjdaste projekten ni vet som liksom på direkten blev till favoriter. Nu kör vi!

Årets kofta 2012:
cardi
Årets kofta måste ju bara bli Ballerinan trots att jag stickat hela tre superfina tröjor under året. Men ballerinan är något speciellt. Det är min fösta kofta helt designad efter mina egna mått, i mina favoitfärger och med små dansande isprinsessor jag själv ritat för att uttrycka mitt största intresse. Den är dessutom så otroligt lättanvänd, mjuk, varm och sådär alldeles perfekt så att den inte kan annat än att segla upp och stjäla till sig första platsen. Den enda möjliga lilla nackdelen då skulle kunna vara att den börjat noppa lite grann… resultatet av ett stort användande =).

Årets sjal 2012:
shawl
Även många sjalar har det blivit under året men min absoluta favorit måste trots allt vara Semele. Den har det där perfekta lövmönstret som jag är så förtjust i. Den är stickad i det finaste lyxgarnet i tjusigaste grönfärgen som seglat hela vägen över atlanten för att komma hit till mig och bli en sjal. Dessutom har jag trätt små, små, pärlor i varje lövnerv för att addera den där extra känslan av total lyx. Detta är dock ingen sjal jag använder till vardags som halsduk utan mer ibland för att vara sådär extra fin över axlarna. Love it!

Årets strumpor 2012:
sock
Vinnare i kategorin årets strumpa blir mina helt tokiga Puckers. Detta både för att de är det mest avancerade strumporna jag stickat och dessutom blev sådär totalt döcoola som man önskar att alla stickestrumpor vore. Enda tabben är att mönstret inte tillåter samma stretch i sockorna som vanlig enfärgsslätstickning varav de blev lite tighta till en början. Men efter ett par användningar är även den biffen löst och jag praktiskt taget älskar dem.

Årets stolthet 2012:
stolt
Årets stolthet är helt klart utan konkurrens mitt alldeles egna hittepå Carnival Feather Purse. En egendesignad liten kuvertväska med turkost och limegrönt foder som dessutom nu också finns som stickmönster. Min allra första stickdesign och mitt allra första mönstersläpp helt enkelt. Coolt! Klart att den stod som ensam segrare i årets stolthet eller hur?

Årets avmasking 2012:
fo
Årets avmaskning är såklart min Colorwork wrap vest som efter ett och ett halvt år på stickorna äntligen blev klar. Jag förstår egentligen inte varför jag väntat så länge. Den är ju bara så himla fin, så himla varm och så himla eddy. En solklar ny favorit i vintergarderoben.

Årets spinning 2012:
spun
Jag har under detta året spunnit otroligt mycket. Eskaleringen kom under TDF när jag spann 900gram på tre veckors tid. Detta garn blev till då – golden oats. 425 gram handfärgad ull som består till 50% av merino och till 50% av corridale. Det är 725meter långt, mjukt, fluffigt och tillräckligt för en mindre kofta. Det ska bli så himla häftigt att sticka den nu i år. Ska bara hitta det perfekta mönstret först.

Sådär, det var min stickresumé av 2012 det. Hoppas nästa år blir lika stickrikt, utmanande och underbart som detta.
Högaktningsfullt, eddy

2 kommentarer

Filed under kreativiteten är likt svalor som häckar

2 responses to “stickåret tjugotolv

  1. Du har gjort helt sjukt snygga grejer under året som gått!

  2. Å skoj! Många snygga projekt du har hunnit med, tror jag lägger till några av dem till min stick kö :-) (koftan är ju helt underbar, speciellt de små isprinsessorna! Ur sött)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s