pomgranate

God afton, god afton alla symötesvänner.
Idag är det tisdag igen och jag tänkte jag skulle dela med mig utav mitt senaste koftprojekt som det tokstickades på hela december. Garnet inhandlades den 1:a under en roadtrip med underbara vänner ut till tantkofta och avmaskningen gjordes morgonen den 23e. Precis i lagom tid för att jag skulle kunna stoltsera i den på julafton och det ska ni tro att jag gjorde minsann! Och så här fin blev den, min pomgranate, kanske min bästa tröja hittils!

pomgranate1

Mönstret heter alltså som många redan förstått pomgranate och är en ren fröjd att sticka. Klara, tydliga beskrivningar, spännande design och makalöst resultat. Den sitter helt enkelt som en smäck och var en fröjd att sticka från första till sista maskan.

pomgranate2

Det vackra garnet är handfärgat i den där perfekta röda färgen utav urduktiga tantkofta och består utav en merino/angora-mix som är helt ljuvligt fluffig och värmande som solen själv. Jag har stickat den med dubbeltråd i två olika fantastiska röda nyanser vilket skapade ett helt otroligt fint, men nästintill osynligt, färgspel i det uppstickade plagget. Garnet dansade över stickorna och tillsammans med mönstret skapade var det en riktigt sådär njutbar stickning där alla bitar bara föll på plats – precis så där som man alltid önskar att det ska vara.

pomgranate3

Min pomegranate har redan använt flitigt var och varannan dag och jag tror minsann jag aldrig kommer att tröttna på den. Ungefär så mycket tycker jag om den! Och katten Gunhild med förstås!
Högaktningsfullt, eddy

11 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

11 svar till “pomgranate

 1. Fia

  Jättefin, både mönster och färg!

 2. Fantastisk! Tänk om man hade en sån tröja i garderoben!

 3. Fantastiskt vacker tycker jag!
  Och just därför är jag just nu full av beundran över dig som vågar ha kattklor så nära… Vet ju hur de kan fastna i det mesta :)

 4. Helt underbart fin!! Gillar det fina mönstret!

 5. Den är alldeles ljuvlig! Helt fantastiskt! Sådan tröja, sådan ägare ;)

 6. Mia

  Heeeelt fantastisk är den!
  De röda granatäpplena blir ju verkligen just röda äpplen med det här garnet. Jag dör. Måste härma. Vill se live på SiV. :)

 7. Fantastiskt vacker! Grattis!

 8. Alldeles underbar! Så fint modellen gift sig med garnet och så är det DU som bär upp den! Många hej fr. Lotta – Tant Kofta

 9. Tackar Tackar! Vilken jättefin tröja DU har stickat!

 10. Jestanens vilken dyrgrip!!! Underbar :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s