att bygga säng

Hejsan hoppsan och välkommen till en solstrålande dag alla symötesvänner. Idag ska vi inte sy eller sticka, utan jag tänkte vi skulle kika på ett litet hemprojekt i ett hårdare material – nämligen vår hembygda och urtjusiga säng!

När tofsvipan flyttade in i höstas insåg vi snabbt att för att undvika ett mindre världskrig så måste vi skaffa mer förvaring. På mitt kylskåp hade jag sedan länge en liten utklippt bild på en hembygd säng med stora lådor inunder och visste direkt att det var ju en sådan lösning vi skulle ha! Tofsvipan satte sig genast vid uträkningsblocket för att räkna ut vinklar, materialåtgång och allt annat man nu behövde räkna ut. Själv surfade jag efter snygga porslinslika knoppar i blått och vitt, det gäller att prioritera =).
Det vore att ta åt sig falsk ära att påstå att jag bidragit med något annat än projektledning, peppning och monetär kompensation för det var faktiskt helt och hållet tofsvipan som iklädd snickarbyxor höll i hammare och såg. Och vips, 48 timmar senare, sov jag likt prinsessan på ärten 13 dunbolster upp och blickade ut över mina ägor som jag aldrig gjort förrut. Sängen är helt enkelt magnifikt snygg, tokigt praktisk och den perfekta lösningen då man bor två + katt i en etta. Dagens tips helt enkelt!

sang1

Sängen är byggd ovanpå tre malmbyråer och sedan fastsatt i en regel på väggen på motsatt sida. Dessutom har min händiga karl byggt en liten hörnhylla för praktiska lådor för att grunden skulle bli lika bred som sängen då mambyråns mått och vår sängs mått inte gick på ett ut. Både snyggt och praktiskt säger jag.

sang2

Den lilla pallen och vägghyllan har jag (just det ja, en grej till jag bidragit med faktiskt) målat från udda träfärger till klart turkost och även tvättkorgen vid sidan av sängen väntas få samma behandling. Detta var dock innan vi fick in en liten kattunge i huset så just det projektet ligger just nu på is. De coola sänglamporna är gjorda utav gamla konservburkar och dem har jag räddat ur en soptunna en gång i tiden.

sang3

Lilla Gunhild måste använda sig av pallen för att komma upp i sängen (och jag med för den delen) och hon verkar tycka att detta är hennes pall. De blåvita-porslinsknopparna från indiska var ett måste  och gjorde sitt till för att få bort den värsta minimalistkänslan. Jag vill ju att det ska vara personligt, kreativt och mysigt ju!

Japp, så det var alltså historien om att bygga säng, förmodligen det smartaste vi gjort för husefriden här hemma. Dessutom är den tokigt snygg och man sover som en prinsessa högst där uppe när man blickar ut över rummet. Så himla bra helt enkelt!
Högaktningsfullt, eddy

10 kommentarer

Under kärlek och glädje är hemmets solsken, kreativiteten är likt svalor som häckar

10 svar till “att bygga säng

 1. Snyggt! Hade en liknade lösning när jag bodde trångt (och ännu trängre med en respektive som ”trängde” sej på). Din säng ser dock mycket snyggare ut!!

 2. Smart värre! Man får utnyttja den plats man har.

 3. Fia

  Snygg säng! Tur att det finns händiga karlar.

 4. Gunhild alltså, jag är allt lite kär i henne!

 5. Åsa.Li

  Vilken fin och praktisk säng

 6. H

  Häftigt! Har alltid tyckt det ser så mysigt ut med höga sängar, men själv har jag en sambo som gärna hade haft sängen direkt på golvet :P Den lilla katten ser alldeles förtjusande ut :)

 7. Mici

  Åh, det var det smartaste jag sett! Och fint dessutom :)

 8. Riktigt snyggt! Och praktiskt. Det har ni gjort bra, du och tofsvipan :)

 9. Madelene Nilsson

  Hej! Vilken fin blogg, jag blev otroligt inspirerad av sängen. Vill göra en liknande i min 19 kvadrats etta. :) Vet du vad kostnaden blev ungefär och känns det stabilt att sova däruppe? :)

  Madelene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s