Cameron Highlands

En fyra timmars skakig bussresa från Kuala Lumpur rakt upp i bergen tog oss till friska och grönskande Cameron Highlands. På ett smutsigt men ack så hemtrevligt Guest house ställde vi ryggsäckarna för att påbörja äventyren.

En två timmar lång vandring rakt in i den malaysiska djungeln tog oss till vårt första mål – världens största blomma! Den växer som knopp i nära nio månader innan den öppnar sina kronblad, ett kronblad var fjärde timme. Sedan blommar den i ynka 7 dagar innan den skrumpnar ihop och vissnar. Det är alltså en väldigt ovanlig blomma att stöta på och man måste ha med sig en riktigt van djungelguide för att veta var man ska leta. Nåväl, här är vi i alla fall. Jag och blomman. Den kändes lite som något ur ett supermario-spel!

20130525-102927.jpg

Nästa tur gick till de vackra teplantagen här i Cameron Highlands. Här finns inte mycket att säga. Det var helt totalt magiska och måste upplevas för att förstås. Och att vandra där mitt bland de stora tefälten var en liten dröm som gick i uppfyllelse…

20130525-103221.jpg

20130525-103247.jpg

Efter en tur i tefabriken, provsmakning i tehuset och ett besök till de stora jordgubbsodlingarna känner vi oss klara med Cameron Highlands för denna gång. Idag tar vi bussen tillbaka till Kuala Lumpor och imorgon tar vi flyget till Brunei. Vi hörs snart igen finingar!
Högaktningsfullt, eddy

2 kommentarer

Under på äventyr i andra länder

2 svar till “Cameron Highlands

  1. Härligt! Teplantagen påminner om de i Sri Lanka, vackrare landskap får man leta efter :)

  2. Vacker och så inspirerande resa.Ha det fortsatt gott.Vi stickar vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s