Paddeltur i Viskan

I helgen har vi varit iväg på en nästintill olagligt härlig paddeltur i vackra Viskan. Vi kikar tycker jag:

Vi tog oss ut till gulliga Seglora camping, kring Kinnattrakten, där vi parkerade oss och lastade i våra kanoter i kanotrännan. Sedan fyllde vi dem till brädden med sovsäckar, proviant och glada människor..
kanot1

Viskan var kav lugn och solen strålade så man kunde paddla i bara bikini. Färden gick mellan näckrosor och kohagar och var så otroligt njutbar att man bara ville stanna klockorna.
kanot2

I mysiga Rydal var det dags för lunch och medan korven grillades passade jag på att kika in ortens charmiga spinneri museum.
kanot3

Mätta och belåtna var vi redo för sträckans tuffaste passage. Nämligen det ställe där man var tvungen att lyfta rulla kanoterna en bra bit på land för att komma igenom slussarna.
kanot4

Och efter ytterligare ett par timmar av njutbart paddlande hittade vi en bra lägerplats och beslöt oss för att stanna här över natten. Dags att resa tält!
kanot5

Vårt underbart gröna och tillfälliga hem.
kanot6

Efter ett par bad i Viskan var det dags för middagsbestyr. Pasta med soltorkade tomater och parmaskinka är inte fyskam efter en lång paddeldag. Sedan spelade vi kort och munspel till klockan blev allt för mycket.
kanot7

Morgonen därpå startades såklart med grötfrukost.
kanot8

Sedan lastade i kanoterna fulla igen och satte av.
kanot9

Även idag strålade solen och vi hade en nästintill ännu härligare paddeltur tillbaka. Man ville nästan att tiden bara skulle stå stilla.
kanot10

Och efter många bad och ett lunchstopp på vägen var det dags att surra fast kanoterna på bilens tak igen och sätta av hemåt. Tusen, tusen tack för en världsmysig helg. Det är sådant här som gör livet sådär extra fint som man vill ha det.
Högaktmingsfullt, eddy

3 kommentarer

Under den fabulösa vardagen

3 svar till “Paddeltur i Viskan

  1. Såna helger är så bra! Såg härligt ut :)

  2. Men åh, så härligt det ser ut!

  3. Har inte blivit någon kanothajk än i år. Men vandring på fjället är inte så tokigt det heller :) Låter som att ni haft en riktigt bra tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s