Tour de Fleece 2013

IMG_5140

Ja, då är fantastiska Tour de Fleece slut för denna gång och trots paddelturer, stickläger och en sjuttans massa arbete tog jag mig i mål på hela 493 gram och 1079 meter denna gång och kunde addera ytterligare en trave fina nystan till min stash. Min allra största utmaning detta år var att spinna all den finull jag fått utav min fina vän sjömanselin och sorterat, tvättat och kardat alldeles själv under våren. Utmaningen byggde på att den både var otroligt svår att spinna jämt men också saknade starka färger något som färgfyverkerieddy oftast fort kan lessna på. Nåväl, jag spann mig igenom hälften av min stora finullspåse och är otroligt nöjd med detta då jag även hann med lite andra färgklickar under Touren. Vi kikar:

IMG_5147

Högst upp:  “M&M” 100g and 348m. Polwarth/kamel-blandning och färgad av duktiga easyknits.
Längst till vänster: “Bluewinged butterfly” 18g and 53m. Merino/Nylon som ska bli sockgarn så småningom. Jag ska bara spinna klart resten av topsbandet först.
Mitten:  “Made from nature” 175g and 252m. Min egenkardade finull som blev till fyra små härvor tillslut. De ska nog bli en liten barnkofta så småningom tror jag
Längst till höger: “Poppy love” 200g and 426m. En totalt lyxig Baby alpaka/Mullbärssilke-blandninng jag färgade samma dag som touren startade och njöt varje sekund av att spinna. 3plyade den för att få extra härliga färgsskiftningar.

tdf2013allabilder

Och trots att Touren nu är slut för i år känner jag mig inte spinntrött. Nej snarare ännu mer toksugen på att spinna klart min finull, min illrosa merino/silke och alla andra urfina ullblandningar jag har gömda in min stashkoffert. Hoppas ni haft en lika härlig tour som jag. Nästa år kör vi igen!
Högaktningsfullt, eddy

4 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

4 svar till “Tour de Fleece 2013

  1. Wow, vilket jobb! Ursnyggt och fantastiskt producerat!

  2. Karin-ida

    Oj vad vackra!

  3. Så vackra! Grattis!

  4. Så himla fina garner du har spunnit! Och mycket hann du med också trots att du var borta mycket :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s