Kalmar goes Göteborg

Helgen har varit en riktigt fin en. Två sockersöta stickpoddande vänner från Kalmar har nämligen varit här på besök och vi har maximalnjutit helgen lång utav massvis med sköna saker vi tycker om att göra. Vi kikar:

Vi checkade in alla fyra (jag, maria, karin och elin) på hotellet och dreglade lite över utsikten i vår solskens stad.
kalmargoesgoteborg1

Vi bytte om och tog med kalmeriterna på en spännande spårvagnstur till den asiatiska och världsgoda restaurangen Hello Monkey där vi åt korriandemaglade rätter i massor, drack iskall öl och tjattrade.
kalmargoesgoteborg2

Sedan for vi tillbaka till hotellet igen där vi ägnade resten av natten åt liggstickning, skratt och uppdateringar på den senaste månadens händelser i våra liv. Det var ju förresten nästan TVÅ månader sedan vi träffades ju!
kalmargoesgoteborg3

Dag två började vi i ottan med en långätarfrukost och stickning i frukostfåtöljerna. Sedan var vi tokredo för helgens första garnparadis – Magasin Duett!
kalmargoesgoteborg4

Hemma hos Petra bjöds det på hembakat finfika och garnbotanik i massvis, och det var svårt att hålla fingrarna i styr bland sprakande nystan och vintageknappar. De andra hittade fina skatter och jag vill ge en eloge till mig själv som lyckades hålla mig i garnschack (för det kan ju faktiskt ha varit så att jag handlade garn på island för en hel livstid typ, men mer om det en annan gång).
kalmargoesgoteborg6

Sedan svidades det om inför kvällen och vips hade vi två färgglada sticktvillingar bland oss. Lika barn leka bäst och en färgglad tillvaro blir man alltid gladast av!
kalmargoesgteborg7

Efter ett stort lass hemgjord pizza sprängfylld med godsaker slappnade vi av i marias soffa. Där blev vi sittande resten av kvällen med stickning, lakrisglass och en ravelry-orgie på storbildsskärm. Det är allt härligt att vara bland jämnlikar!
kalmargoesgoteborg8

Sedan blev det söndag och vi startade dagen med blåbärsscones-frukost-klassikern på Le Petit Café i Haga. Stickningen var såklart precis som alltid med och jag premiäranvände min nya kofta som jag avmaskat kvällen innan. Tjoho!
kalmargoesgoteborg9

Vi tog ett pitstop hos Frinka på Stiernglans och jag är nu övertygad om att jag måste slå till på en tjugotals klocka inför hösten eller vad säger ni? Visst är det tjusigt med hatt!
kalmargoesgoteborg10

Det var sedan dags för dagens garnsafari och vi laddade in oss i bilen för ett besök i tant koftas växthus. Här bjöds det på både klasar med  hemodlade vindruvor och klasar med ljuvligt färgsprakande garn så långt ögat kunde nå. Och en hel del kattunge-gos såklart.
kalmargoesgoteborg11

Och utan att vi visste ordet av hade klockan sprungit ifrån oss och vi blev sena till vår lilla stickdejt med flera härliga göteborgstjejer. En och en halv timme fick vi i alla fall ihop innan det var dags att vinka hej och krama om kalmarkompisarna för den här gången. En totalt tokrolig helg som vi måste, måste, måste göra snart igen. Och det kommer vi göra. Fina vänner ska man hålla hårt i =)
Högaktnimngsfullt, eddy

5 kommentarer

Filed under den fabulösa vardagen

5 responses to “Kalmar goes Göteborg

  1. Karin

    Sjukt avundsjuk på er fina flickor! Jag vill också vara med och garn- och stickfrossa. Mina vänner förstår inte alls när jag sätter igång och pratar om garnkvalitéer och ravelry. Det är tur att det finns bloggar och podcasts som kan stilla mitt begär!

  2. Först Island och sedan en sådan här helg. Du måste vara lycklig som är du just nu :)

  3. Men hjälp vad roligt ni verkar haft!
    Såå många sticktokiga vänner har inte jag…

  4. Låter som helgen har varit helt underbar…

  5. Men åh, vilken toppenhelg ni verkar haft! Jag är lite avis :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s