sju olika sorters jular

Tro det om ni vill men jag har faktiskt redan fått feeling på jul. Jag har plockat fram mina bästa vanilj-dofts-juleljus och Paul Anka-julskiva. Det är härligt med jul alltså. Jag är en riktig julälskare och de senaste sex åren har mina jular sett väldigt olika ut. Vi kikar =)

2007 gjorde jag min första turné med Holiday on Ice med showen Peter Pan och vi spelade den allra sista showen i Belgrad kvällen den 23 december. På julaftonsförmiddagen fick jag sätta mig på flyget hem och 14:05 kom pappa och mötte mig och körde mig hem till ett sprängfyllt julbord och Kalle Anka.
julen07

2008 hade jag bytt show från Peter Pan till Bugs Bunny och vi fick faktiskt inte julledigt från turnén då även melladagarna var sprängfyllda med shower. Detta blev min första jul hemifrån, men den spenderades med massa helt tokigt underbara människor som jag tycker så himla bra om. Även denna gång råkade vi vara just i Belgrad och vi pyntade hotellrummet med ljusslingor och delade på mammas hembakta pepparkakor som jag budat över. Middagen bestod av serbiska-köttbullar (så nära svensk julmat jag lyckades komma) och jag fick massa med omtänksamma presenter utav mina kollegor.
julen08

2009 Var jag tillbaka i Piteå med de här hoppetossorna för att läsa ikapp mig på mitt sista år. Vi julbakade, fejjade och dekorerade allt vi kunde för att få feeling i våra allt för tillfälliga hem. Strax innan jul flög jag hem till pappsen för att dekorera gran och hänga med brorsan. En fin hemma jul.
julen9

2010 spenderade jag december i en fransk cirkus och bodde i cirkusvagn och uppträdde i allehanda kostymer. Efter att ha fått njuta av julmarknader i Monte Marte och druckit glüe wine precis så där lagom mycket fick jag även denna gång flyga hem i juletid för att fira där hemma med familjen. Ett tjockt snötäcke låg över sommarhuset och på juldagen grillade vi korv över öppen eld och spelade sällskapsspel framför braskaminen.
julen10

2011 blev en hemmajul på riktigt. Julkänslan blev maximal efter att ha jobbat hela nedräkningen på Lisebergs julmarknad och vi avslutade den tjugotredjedecembernatten med en hejdundrande skriskosession på isbanan. Hemma hos pappsen hängde vi julpynt på alla möjliga ställen och åt precis lika god mat som alltid.
julen11

2012 drog jag jobb-lotten. Men efter en dignande skumtomts-buffé på kontoret, ett hemligt julklappsbyte med kollegorna och en julig och helt nystickad röd-pomegranate-tröja så gjorde det inte så mycket. Dessutom fick jag eftermiddagen ledig och kunde åka hem till pappsen för ännu mer julfireri, hemgjord knäck och finaste julgranen.
julen12

2013 kommer bli ett annorlunda år. Det kommer bli en bortajul. En helt fantastisk bortajul. Jag och tofsvipan har nämligen bokat in oss på ett flygplan till New York och kommer fira av julen bland miljontals blinkande lampor, skridskoåkning i central park och tonvis med julpynt och julkänsla. Och dessutom så kommer det bli den första jul vi firar ihop som en egen liten ny familj. Det känns bara så himla rätt och bubblande härligt. Är det någonstans i världen de förstår sig på att fira jul så måtte det vara här. New York, here we come for christmas!
Högaktningsfullt, eddy

Ps, Jag har aldrig varit i New York men jag har varit på New York, New York i Las Vegas under Peter Pan-turnén 2011. Vi slänger in en bild på det istället vettja!
julen13

6 kommentarer

Under den fabulösa vardagen, på äventyr i andra länder

6 svar till “sju olika sorters jular

 1. Lotta N

  Ja, jag säger samma sak…Wow! Vad mycket spännande och häftiga saker du har varit med om, väldigt roligt att få ta del av det. Låter supermysigt att få åka till NY för att fira jul, jag hoppas på ett spännande blogginlägg därifrån.

 2. Mici

  Härligt inlägg, och härliga planer!! Vill du ha tips om NYC så står jag gärna till tjänst :) har ju själv firat jul där (och alla andra högtider också för den delen, hehe…)

 3. Ojojoj, vilka juläventyr! Spännande, nu förstår jag det där med CircusFolkUnited:)
  Skridskor kan man åka vid Rockefeller Center också och beundra den fina granen, i NYC menar jag! glöm inte att det kan bli suuuupeeeer kallt där.
  Hoppas det blir en fin jul!

 4. Coolt! Jag har firat jul i Kanada en gång när jag var liten. Annars har det blivit (i några olika städer) på hemmaplan i Sverige. Nu har julmusten kommit och jag kom på mig själv för nån timme sen med att sjunga en jullåt haha :)

 5. Mia

  Underbart! Vi firade jul i New York 2009, det var väldigt snöigt och mysigt. Åkte skridskor i Central Park och åt knäckäpplen på julafton :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s