the fairy snowcap

fairysnowcap1

Godmorgon, godmorgon.
Här har ni den! Första projektet ur the great oddments knitdown som ni kan läsa om här nedan. Den heter fairy snowcap och var en stickning som gick på en blinkning. Jag stickade den utav ett udda nystan jag köpte i vegas för ett par år sedan. En lyxblandning med merino/silke/seashell. Dessutom stickade jag även med en tunn tråd mohair i snarlik nyans för att ge mössan en gloria. Lite extra bra i magen känns det ju såklart både för att projektet går ut på att använda udda härvor och nystan från stashen men också för att den är designad med en stor pompom högst upp på toppen som jag gjorde utav allt garn som blev över och således inte har en enda liten rest kvar nu på slutet. Det gillar jag massvis!

fairysnowcap2

Detta var en otroligt njutbar stickning. Lyxigt garn, fin design och ett väldigt lärorikt mönster. Jag lärde mig både en ny uppläggning och en ny avmasking och avmaskningen är minst sagt genial måste jag säga. Och eftersom jag egentligen är en baskertjej så har jag svårt att tro att jag faktiskt stickat den här om utmaningen inte hade funnits. Jag hade tittat på den, gillat den och konstaterat att den var tokfin men förmodligen aldrig faktiskt stickat den. Det är det jag gillar med utmaningar. Det vidgar ens vyer, får en att lära sig nya tekniker och får en att tänka nytt i garn- kontra projektval. Min fairy snowcap ska förmodligen bli en present till någon som kan rocka rosa pompommössor bättre en jag. Trots att den är så varm och fluffigt mjuk att det är svårt att ta den av sig… eller så behåller jag den själv, vi får se =) Nu längtar jag efter nästa mönster i samlingen. Jag är toktaggad på det här projektet!
Högaktningsfullt, eddy

7 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

7 svar till “the fairy snowcap

  1. Fia

    Superfin mössa och vilken rolig utmaning.

  2. Ja, den stickade du verkligen blixtsnabbt!! Och superfin blev den!!=0)

  3. Åh vad fin den blev! Jag nappade på din idé så nu ska jag rota fram ett passande garn ur förrådet… =)

  4. Superfin!! och att beta av garn som redan finns hemma är ju alltid ett plus (för då kan man ju köpa nytt ;-))

  5. Blev genast lite tvungen att köpa projektet… Trots att jag antagligen inte kommer hinna göra alla mönster under året. Så jättefin mössa verkligen!!

  6. Den blev ju jättefin! Den ser alldeles fantastiskt mjuk och fluffig ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s