Elsa – lövbeprydda ullmuddar

Goder afton där ute i stugorna.
Idag är det tisdag och jag har minsann stickat mig ett par lövbeprydda ullmuddar!

elsa2

Efter många deadline-stickningar (mer om det en annan gång) fick jag häromdagen äntligen lägga upp precis vad jag ville och njutningssticka och just bara för mig själv. Efter väldigt velande (för vad väljer man egentligen när man får välja på allt?) så blev det tillslut dessa lövbeprydda små halvvantar i den soligaste solens färg.

elsa1

Mönstret heter Elsa och kommer från den fantastiskt fina boken Vantar för alla årstider som duktiga Kamilla och Clara har gjort och var det allra första mönstret jag föll pladask för då jag fick boken i min ägo. Det är bara så himla fina och delikata med sina lövbårder och som ni kanske vet sedan innan har jag en förkärlek för olika strukturer och relationen däremellan.

elsa3

Mina muddar är stickade i magasin duett:s supersoft som finns i regnbågens alla färger. Jag valde en lite ”ulligare” ull än mönstret angav för att jag ville att de verkligen skulle värma nu så här i perioden mellan vår och vinter. Har du aldrig stickat i supersoft så kan jag säga att det är ett magiskt garn. Vid första anblicken (och stickningen) kanske det inte verkar vara så värst supersoft men när du lägger ditt projekt i ett blöt med lite ullsåpa efteråt så växer fibrerna, fyller helt fantastiskt och blir magiskt mjuka. Som ett litet trolleri kan man säga. Tre stickkvällar tog det här lilla projektet och jag är totalt lycklig över resultatet. Nu drömmer jag om en liten solgul sjal att matcha mina ullmuddar med men det är ju en helt annan historia…
Vad stickar du just nu?
Högaktningsfullt, eddy

14 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

14 svar till “Elsa – lövbeprydda ullmuddar

 1. Men så snygga muddar, och sjalen var härliga färger på.
  Så fint.

 2. De där muddarna var det första som jag också föll för i boken. Men än har jag inte stickat mej några. Kanske är det det perfekta stickprojektet nu när min Bloomsbury är klar. Fast jag vill ju även bli färdig med min Knubbiga jonglör :)

 3. Jättefina, jag har också stickat vantar ur den fantastiska boken, men just nu är det ett betydligt större projekt på mina nålar, islandströja till 190 cm man!

 4. Snyggaste varianten jag har sett .

 5. Njutningsstickning är bäst! Jättefina muddar!

 6. De är verkligen supervackra! Och att det bara går åt 25g :)
  Jag har en del rester efter min Cliff, som kanske kan bli ett par Elsa :)

 7. Finfina! Gick det åt mer än ett nystan?

  • eddysblogg

   Tack:) Nää.. Det gick endast åt ett halvt ungefär. Så jag som hade två nystan från start ska nog kunna få ihop till en sjal också:)

 8. Så himla fina! Dom är verkligen våriga :)

 9. Härliga! Hur mycket garn gick det åt?

 10. Jag blev helt kär i dem när vi var i Köpenhamn. Måste nog köpa boken bara för att sticka dessa.
  Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s