skew!

Stickade sockor kan man aldrig få för många av. Ytterligare ett par har nu hamnat i min socklåda och det är sådär karamelligt färgglada att man inte kan låta bli att le från gipa till gipa då man ser dem!

skew1

Vid första anblick kanske det ser ut som helt vanliga randiga sockor, men kika igen. Dessa godbitar randar sig på diagonalen och får en riktigt härlig och rolig effekt. Mönstret heter Skew och det är faktiskt mitt andra par av just detta mönster. Dock gick det första till stickproffset kristin i ett sockbyte så jag tyckte det var helt på tiden att det blev ett par till mig också.

skew2

En favorit i konstruktionen är hälen. en är inte bara löjligt snygg att titta på, den är också så himla smart konstruerad. Man stickar, och stickar och har liksom ingen aning om hur det ska komma att bli en häl och vips så är den bara där. Och den sitter som en smäck! Garnet är mitt allra första egenfärgade självrandande sockgarn (det är ett sjå att färga randigt vill jag lova!) och jag var ute efter riktiga knalliga missoni-färger som jag tyckte att jag också lyckades hitta. Allra först stickade jag ett par andra sockor men eftersom passformen på dem var lite mer tant-ankel-style så repades de upp och stickades sedan om till dessa härligheter istället. Och nu är jag toknöjd med resultatet.

skew3

Om du vill sticka ett riktigt roligt, annorlunda, men ändå enkelt sockmönster så rekommenderar jag dig verkligen att sticka skew. Mönstret är riktigt smart konstruerat och det märks att designern till vardags också är konstruktör. Dessutom är de ju perfekt för de där raniga härvorna som gömmer sig där hemma och man inte riktigt vet vad man ska ta sig till med. Sticka skew vet jag!

10 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

10 svar till “skew!

 1. Mia Gentoft

  Var hittar jag det mönstret? Det är ju helt underbart?

 2. Jag har en längre tid tittat på det mönstret. När jag nu såg dina och lästa ditt omdöme om mönstret resp passformen så var jag ”tvungen” att hämta hem mönstret. Ett steg närmare :-) Tack för många inspirerande inlägg!

  • eddysblogg

   Kul att du gillar dem. Å jag blir tokglad av att höra att du tycker jag inspirerar:) det värmer ska du veta.

 3. Tokfina och karamelliga! Kanske du kan få mina Skew, jag tycker att de sitter för tight så jag använder inte dem. Om de passar och om du vill ha dem, nu samlar de bara damm :)

  • eddysblogg

   å tycker du! jag älskar passformen på mina. vad synd att de inte passar =( ja, om du verkligen, verkligen är säker då är det ju en helt magisk present!!! kram

 4. Superfina! Och du har verkligen lyckats med garnet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s