Cikusdirektören och Lejontämjaren

Godmorgon onsdag!
Idag har jag det glädjande beskedet att mina två senaste cirkussjalar Cirkusdirektören och Lejontämjaren har hittat hela vägen till ravelry och nu finns att klicka hem även där! De bägge gjorde urpremiär i Tantkoftas koffertar på Stickfest i väst tillsammans med det nya magnifika garnet som sjalarna är designade i. Superpirrigt och förväntansfullt var det att stiga upp den morgonen men ack så kul att höra alla era glada tillrop, peppande ord och komplimanger om mina nya kreationer. TACK SNÄLLA! Och så här ser de minsann ut:

cirkussjalar1

Cirkusdirektören och Lejontämjaren är två långsmala randiga sjalar som stickas från ena sidan till den andra. För varje varv man gör sätter man hela tiden en maska på en restgarnstråd och det är sedan dessa maskor man använder för att sticka på kanten. På så vis slipper man plocka upp en massa maskor i efterhand, superbra tycker såklart jag som inte gillar att plocka maskor =). Bägge sjalkropparna stickas på exakt samma vis så man behöver inte bestämma sig förrän man kommer till kanten för vilken man ska göra. Så är man osäker är det bara att lägga upp och kicka igång ändå, jag är säker på att man kommer hinna fatta rätt beslut tills man väl är där =).

cirkussjalar3

Väl framme vid kanten skiljer de sig dock åt och använder två helt olika tekniker. Cirkusdirektören, som ni ser här ovan, har en kant som stickas från ett diagram och bildar 24 små diamanter längs med hela kanten innan den avslutas med en avmaskning i sjalens andra färg. Lejontämjaren däremot, som ni hittar här under, består av långa maskor som korsläggs för en tjusig effekt. De ser svårare ut än vad det är och mönstret bjuder även på en fotobeskrivning för hur man gör lejontämjarmaskan. Även här är kanten i en avikande färg men med små picoter för att addera det där lilla extra.  De är bägge över en och en halv meter långa och går att svepa flera varv om halsen eller ha svängande om sig då man dansar. Vilken är din favorit?

cirkussjalar4

Bägge sjalarna är stickade och designade för tantkoftas nya garn tjock filisilk som är en helt ny stjärna i hennes garnkoffertar. Det består utav åtta hårt tvinnade trådar som ger ett mjukt härligt garn med massvis av silkeslyster och dessutom adderar härlig tyngd till sjalen. Det fyller väldigt bra och eftersom det är en merino-silkesblandning är det både varmt och avsvalkande att ha om halsen. Det finns i en färgskala som går från duvblå och blyterts till knalligaste rosa och gröna-äpplen-grön, alla handfärgade utav talangfulla tantkofta såklart! Det var superkul att på Stickfest i Väst se alla de fantastiska färgkombinationer som valdes för att sticka någon av sjalarna. Ingenting satte gränser och ni plockade ut de mest makalösa färgkombinationer! Det ska bli en ren fröjd att få se dem alla uppstickade!

cirkussjalar2

Jag kan inte prata mig varm nog om det nya tjocka filisilkgarnet det är rätt och slätt fantastiskt. Under Stickfest i Väst hade vi ett premiärerbjudande så om man köpte det som ett mönsterpaket med två härvor tjock filisilk, i valfria färger såklart, så ingick bägge mönstren till priset utav ett. Och vet ni, jag tänker att vi fortsätter med det ett tag till. I tantkoftas koffertar hittar du alltså garn och mönsterpaket och slipper välja vilken sjal du ska sticka, för där får du bägge två! Annars hittar du såklart mönstret till sjalarna var för sig i min ravelrybutik.

Hoppas du tycker om mina tv nya cirkusartister lika mycket som jag! Jag har redan börjat planera för nya spännande färgkombinationer och är väldigt sugen på att sticka mig ytterligare en Lejontämjare att vara snygg i i sommar.
Ha en fantastisk dag allihop,
Högaktningsfullt, eddy

9 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

9 svar till “Cikusdirektören och Lejontämjaren

 1. Lena

  Fantastiska sjalar som jag blir mycket sugen på att sticka!! Men har på tok för långt till Tant Koftas öppna hus för att handla trevligt garn så jag får väl avvakta lite och se vad jag kan hitta på för alternativ.

 2. Sjukt snygga båda två. Men den blå/röda är min favorit!

 3. Anna

  Underbara sjalar! Vill sticka nu!!! Förresten är du en stor inspirationskälla!!! :-D Har du förslag på garn till sjalarna, som går att få tag på via nätet?

  • eddysblogg

   Hej:) å vad varm jag blir inombords utav dina fina ord. TACK! Jag är säker på att tantkofta kan skicka om du skulle önska det. Annars vet jag att Anna har stickat en jättefin i sitt egna garn dandelion från morrisgarn. Jag tror ett lite rundare garn är snyggast. Jitterbug är ju ett kommersiellt tjusigt garn som nog skulle pass superbra. Dock är det ju ganska dyrt. Spana in de andra projekten på ravelry för att se vad de använt och få inspiration på så vis. Lycka till, jag ser fram emot att se din sjal:) kram eddy

 4. Britt-Marie Johansson

  Underbart vackra sjalar!

 5. Tack för mönstren! Kanske blir en till snart….

 6. Lillemor Karlsson

  Jag stickar Lejontämjaren men hittar ingenstans i mönstret hur lång sjalkroppen skall vara.
  Mvh Lillemor

  • eddysblogg

   Hej. Måttangivelser står högst upp i mönstret. Den kommer bli ungefär 163cm lång förutsatt att du har samma stickfasthet som angivet. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s