en stickresa till Köpenhamn

i början av april, jag för nästan 3(!) månader sedan var jag och några utav mina likasinnade stickvänner över till Köpenhamn på en stickresa. Smaka bara på namnet, stickresa! Är det inte fantastiskt så säg! Här ägnade vi oss åt garnbotanik, god mat, dansk öl och stickning i mängder. Fanns det ett ställe att sticka på så stickades det på helt enkelt. Ungefär såhär såg det ut:

Allra första stoppet var såklart den omtalade butiken Sommerfuglen. En sprängfylld butik med massvis av trevliga och spännande garner om än lite rörigt för mig där man fick kryssa mellan de olika rummen där det låg garner högt och lågt. Men ett fynd gjorde jag minsann och jag var väldigt nöjd med min garnpåse då vi lämnade denna sticksnackis för att styra stegen vidare. Kan varmt rekommendera ett besök här =)
chpApril20141

Nästa stopp var Ulstedet som jag skulle säga var Sommerfuglens raka motsatts. Här låg garnerna i prydliga rader, det var överskådligt och det fanns mängder med uppstickade prover att klämma på. Och trots att jag nog egentligen gillar denna typ av butiker liiiiite bättre så saknade jag ändå spänningen på något vis som finns på Sommerfugeln. Ni vet när man liksom kryssar sig fram mellan hyllorna och helt plötsligt bara råkar hitta en skatt i ett undangömt hörn =). Men struktur och lättnavigation är också väldigt bra garnbutiksfaktorer och tillsammans skapar dessa två en väldigt bra enhet i garn-Köpenhamn. Här hittade jag dock inget sådär speciellt men passade istället på att prova på soffhörnan (gillas!) och fiskade upp min stickning medan de andra fyndade vidare.
chpApril20142

Sedan var det lunch-fika-öl-stickning för hela slanten och inne på ett ställe som kunde erbjuda samtligt inom de olika kategorierna stickade vi och skrattade bort resten av eftermiddagen. Det är nog detta som är det bästa med stickresor ändå. Att få nörda sig ihop med likasinnade!
chpApril20143

Sedan styrde vi kosan mot tjusiga hotell Skt Petri där det blev lite förstickning innan vi begav oss till området med det fantastiska namnet Köttbyn. Konstigt nog serverades det fisk men det var makalöst gott ändå och man kände sig verkligen bortkämd där man satt. På finresa tillsammans med fintjejer fortfarande babblande om stickning och garn!
chpApril20144

Dagen efter var det söndag i Danmark och det mesta var stängt. Men inte gjorde det oss något! Tågen skulle ju inte gå förrän fyra så vi tog det som ett tecken att flera oavbrutna timmars stickning väntade. Sagt och gjort! Vi stickade i frukostmatsalen, i hotelllobbyn, på lunchcafét och centralstationen tills det tyvärr var dags att vinka hejdå för denna gång. Men å vilka makalöst tokfina sticktjejer jag känner!!
chpApril20145

Och med mig hem i påsen då? Jo där fanns fyra nystan av Isagers Highland wool, ett garn jag länge velat prova. Dessutom i en underbart isblå nyans som kallade på mig direkt då jag tog klivet in i butiken. Det slank även med två små koner med merceriserad bomull i samma nyans. Jag har en liten vag idé om att sticka med en tråd av varje för en spännande blank effekt inemellan den mjuka ullen men är inte helt säker än. Ullen är ju väldigt vacker som den är på egen hand trots allt.
chpApril20146.jpg

Och varför berättar jag nu om detta såhär tre månader i efterhand kanske man kan tänka? Jo, för om två veckor är det dags igen. Då ska vi lämna landet och sätta oss på ett flyg över till Brighton för att deltaga i den stora stickfestivalen Unwind!! Kan ni förstå vad roligt!! Vi har hyrt oss en lägenhet där vi ska sticka hela nätterna och på dagarna ska vi garnbotanisera, gå på massvis av roliga kurser och inspireras ut i fingerspetsarna. Jag längtar så mycket att jag har svårt att sitta still! Jag lovar att berätta mer, både innan och efter men just nu har jag lite ilbråttom så detta får bli allt för nu. Ha en fantastisk fredag gott folk, själv ska jag bege mig till jobbet =)
Högaktningsfullt, eddy

Annons

4 kommentarer

Under den fabulösa vardagen, på äventyr i andra länder

4 svar till “en stickresa till Köpenhamn

  1. Lovisa Brännstedt

    Ja, vilken superresa vi hade, och jag ser också sjukt mycket framemot Brighton!

  2. Härlig resa och en kanske ännu härligare resa att se fram emot!

  3. Ping: vad stickar jag på just nu egentligen? | eddysblogg

  4. Ping: min drömmiga franska tröja! | eddysblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s