Unwind Brighton!

God dag, god dag, där ute i sommaren!
För ett par helger sedan kom jag hem från det nördigaste stickäventyret i min hantverkshistoria. Jag och sju tjejer jag tycker väldigt mycket om hade nämligen hyrt oss ett underbart litet hus i centrala Brighton, med kikarsiktet inställt på stickfestivalen Unwind. Och oj vad kul vi hade! Det riktigt bubblar inom mig då jag tänker tillbaka på det. Och då är det ju inte mer än rätt att ni också ska få er en kik eller hur?

unwind20141
Vi anlände redan på torsdagen. På vägen dit fick jag sällskap utav tre andra härliga göteborg-med-omnejd-tjejer. Flyg, buss och tåg sedan var vi framme i den makalöst fina lägenheten med den lilla trädgården där de andra godingarna redan  väntade. Efter kram-och-puss-kalas dukade vi upp en världsgod tapasbuffé och stickade till långt inpå småtimmarna. jag hade tänkt mig en ärtgrön Sophie-kofta som Brighton-projekt men garnet ville hellre bli till en Audry in Unst så då fick det bli så. Sophie får helt enkelt vänta till det perfekta garnet dyker upp (vilket kan bli snarare än man anar:).

unwind20142
På fredag var det vår tid att utforska Brighton och trots att regnet stod som spön var vi på glatt humör. Huvudmålet var Brighton flea market, en sevärdhet jag prickat in på måste-besöka-listan långt innan vi åkte. Och det var precis så fantastiskt som jag tänkt mig bakom de rosa väggarna och med mig hem fick två färgglada matryoshkadockor följa. Sedan åt vi lunch på ett mysigt café med rockokoomöbler och svärdfiskar i taket, några gick sina första kurser och sedan körde vi en favorit i repris på gårdagen: hem och sticka hela kvällen!!

unwind20143
På lördagen öppnade äntligen den stora garnmarknaden och oj vad mycket fint det var! Jag bestämde med mig själv att jag skulle gå ett varv och se på allt innan jag köpte något men när jag hittade det perfekta Sophie-garnet (ett handfärgat som det bara fanns 6 härvor av) sprang jag runt resten av marknaden så jag kunde komma tillbaka och rädda mitt fantastiska garn. Ytterligare garn till en kofta inhandlades och vad som kan vara den finaste sländan i världen. På eftermiddagen gick jag och sjömans-cajsa en urbra kurs i brioche (patentstickning) för duktiga Bristol Ivy och hade även äran att få fasta på bild tillsammans med henne. Sedan blev det en promenad hem över Brightons mysiga smågator för att göra oss redo för kvällen.

brighton20144
På lördagskvällen var det Pompom-fest, alltså fest med tidningen pom-pom =). Här bjöds det på pubquiz, gissa-garnet-tävlingar och mönsterigenkänningstester. Det hela toppades med god öl, stickning och många skratt. Älskar man inte bara fester då DJ:n utbrister i högtalaren: Om alla bara avslutar sitt varv så flyttar vi undan borden sedan! Dagens kändisspaning var ju såklart gulliga Meghan Fernandes, en av tjejerna bakom tidningen Pompom och som dessutom kände igen mig från ravelry. Ett foto blev det ju såklart=)

unwind20145
Och så avslutades kvällen med glass (jag) och dounats (alla andra) på magiska Brighton Pier, fortfarande varm nog för kortärmat.

unwind20146
På söndagen blev det återigen ett varv inne på marknaden för att komplettera med det man glömt köpa dagen innan. Alltså det alla andra hade köpt och visat och man kände att man liksom bara MÅSTE ha. På eftermiddagen gick jag kurs i contiguous, ett sätt att sticka koftor uppifrån och ner i ett stycke men som ändå ger ett slags monterat intryck. Kursledaren var Susie Meyers själv, contoguous-metodens moder.

unwind7
På eftermiddagen blev det ytterligare en tur ner för att spana in piren med dessa donnor i dagsljus. Och herre jisses vilket magiskt ljus det var! Jag har aldrig sett något liknande. Himlen var isblå och solen nästan vit och längst ut det skrangliga nöjesfältet med tjo och tjim. Det kändes som man befann sig på 50-talet.

unwind20148
Och hur mycket kan åtta garntörstande svenskar på garnfestival egentligen köpa då undrar ni? Jo, SÅHÄR mycket! Detta är våra samlade garn- och ullinköp på denna tur. Kanske verkar galet i någons ögon? Jo, lite kanske. Men å andra sidan krävs ett visst mått av galenskap för att åka över ett hav för att gå på garnfestival överhuvudtaget. Jag är stolt över att besitta den galenskapen =)

unwind20149
Sedan så skulle jag kunna säga att vi spann i trädgården resten av kvällen, men det är inte riktigt sant. För vi gjorde egna knappar i fimolera också. Och beställde hämtmat och stickade tills klockan blev allt för mycket. Men mest spann vi. Underbara Kristin har nämligen lyckas sländfrälsa ett helt gäng under den här helgen. Och det är ju bara så roligt!

unwind201410
Och sedan var det måndag och dags att åka hem.. men inte riktigt än =) Först hade vi en heldag i London som istället för tänkt shopping och sightseeing spenderades i St James Park där vi spann, fikade och njöt av solen. Den helt perfekta avslutningen på en totalt magisk resa! Stort, stort tack tjejer för en helt fantastisk helg. Nästa år gör vi det igen!

unwind201411
Och vad köpte jag då? Jo, jag försökte i första hand lägga fokus på ovanliga fiberblandningar som är svåra att få tag på annars. Dessutom så ville jag handla av små indiemärken. Så detta blev det, uppifrån och ner från vänster till höger: Vattenmelondoftande ullsåpa från Soak. 3 färgglada topsband i polwath från Easyknits. En handfärgad grafitgrå härva i merino-kasmir-nylon från franska Julie Asselin som ska förvandlas till en sjal. Fem handfärgade gyllengula DK-härvor i den ovanliga fiberblandningen falkland-silke från franska (Vi)laines som är mina perfekta Sopie-härvor. En handgjord slända med torkade blommor från Spincity. 3 paket handkardade rolags från Knitting in France som jag har börjat sländspinna. 6 minihärvor med brittisk(!) gottlandsull från Little Grey Sheep som är mycket mjukare än den svenska, dessa ska bli ett litet vant- och baskersätt. 4 magiskt mjuka och skimrande härvor merino-brittisk alpacka-silke från John Arbon som även dem ska förvandlas till en kofta så småningom. Av honom fick(!) jag även 200 gram vit exmoorull från hans farm som jag längtar efter att spinna.

Ja så hade vi det. På vårt magiskt, magiska Brightonäventyr. Jag hade kunnat berätta så mycket mer men då hade ni nog ledsnat. Jag längtar efter att få sätta tänderna i allt nytt garn och ull. Först ut just nu är nog den brittiska alpackan från John Arbon men vem vet hur många gånger jag hinner ändra mig tills det är dags =)
Må gott i sommarhettan allesammans. Vi hörs och ses därute.
Högaktningsfullt, eddy

5 kommentarer

Under den fabulösa vardagen, på äventyr i andra länder

5 svar till “Unwind Brighton!

  1. Lotta

    Älskar dina reportage från dina resor och garnutflykter.

  2. Åh vad det ser roligt ut! * avis*

  3. Åh, det låter helt magiskt!

  4. Ooo! Jeg har en stor drøm om å få tatt en slik tur. Så deilig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s