året som gått tjugofjorton

God dag, god dag ute i stugorna. Nu är vi alltså på tjugofemtonårs första dag och vad passar då bättre än att titta lite i bakspegeln på vad det gångna året bjudit på? 2014 har varit ett år med mycket fantastik, värme, äventyr och underbara människor men det har såklart även kantats utav några tunga och omvälvande stunder. Men livet är nog så, vackert och tufft i en salig blandning och jag tror stenhårt på att lägga vikten vid de härliga och tjusiga sakerna runtomkring mig. Så nu kikar vi på ett fantastiskt 2014 vet ja!


jan2014
Januari inledes med pompa och ståt och förlovningsfireri ute på vackra Thoskogs slott. Världens bästa pensionärslag Team Online hade tävlingspremiär och det åts massa god mat med människor jag tycker om, spelades brädspel och jag bytte träningsanläggning och inhandlade ett nytt fräscht gymkort.


feb2014
I februari unnade vi oss några härliga uttag-av-övertidsdagar ute på sommarhuset. Jag stickade klart min tjocka härliga isländska jacka, tittade på vinter OS och vi eldade i braskaminen varje dag. Vi fick även chansen att gå på en härlig champangeprovning, prova på nordisk tvagning och gå på bröllopsmässan. Jag började även träna inför årets göteborgsvarv och fick den största bukett liljor i mannaminne för att fira min födelsedag.


mars2014
I mars åkte jag till Oslo på några boostdagar tillsammans med galet härliga människor och såklart magnifika Petter den store. Jag höll kurser på syfestivalen och släppte även mina två sjalmönster Lejontämjaren och Cirkusdirektören tillsammans med tantkoftas härliga handfärgade garnpaket. Vi lyxade till det på Stenungsbaden och premiärbadade i ett femgradigt hav, gick på nycirkus på stora teaterna och La Cage Aux Folles på operan. Vi åkte även ut till mysiga Gunnebo Slott och påbörjade den stora husletarjakten. I mars började även idén om en garn- och sjalklubb ta form och jag och tantkofta spånade idéer för fullt.


april2014
I april spelade jag beachvolly ihop med härliga kollegor och var på ett finfint bröllop ute på Älvsborgsfästning. Jag åkte på en härlig stickresa till Köpenhamn ihop med massvis av underbara stickvänner och så åkte vi på en liten myshelg upp till huvudstaden och badade i takpool med vy över Stockholms takåsar. Jag fick äntligen träffa den lilla charmörbäbisen Sigge och jag sprang som bara den inför göteborgsvarvet i ett underbart Göteborgskt vårväder. Ja, och så bestämde jag ju mig för att starta mitt lilla stickeriföretag på riktigt – eddys knittery.


maj2014
I maj var jag på det finfinaste bröllopet uppe i de bodensiska skogarna för att se min finfinaste vän få sin karl till make. Vi passade även på att vara där några dagar extra och avnjöt Boden och dess norrländska loppisar. Jag åkte även på en makalöst mysig tur upp till Vissbole för att hälsa på sötaste viffla och sticka loss bland vänner, faluröda hus och betande får. Och som om inte det vore nog fick vi en guidad tur i spinneriet. Det blev en utflykt till Malmö för att titta på Cirque Du Soleil och sticka med mina fina malmövänner, en middag på dubbel dubbel och så höll jag en sockstickarkurs hos bästa Magasin Duett. Och så hade jag ju lite rackarns otur också och fick en övertränad och inflammerad höft som ledde till sjukgymnastik snarare än göteborgsvarv och som faktiskt fortfarande hindrar mig från löpning.


juni2014
I juni bjöds det till stor skaldjursfrossa och personalfest i skärgårdsmiljö och jag passade även på att smaka mitt första ostron. Midsommar firades med dunder och brak i lövade lador, med brännbollsturnering och snapsvisor i överflöd ute hos bästa sjömanselin och dagen därpå stannade vi kvar för att hjälpa till att bygga ett flott myskankshus. Vi letade hus för fulla muggar, åkte en utflykt till Fjällbacka och så monterade jag äntligen den mastodontstora mormorsrutefilten.

juli2014
I Juli åkte jag och åtta personer jag tycker fantastiskt mycket om till Brighton och den härligt nördiga stickfestivalen Unwind. Här hyrde vi en lyxlägenhet, stickade hela nätterna, drack vin och åt plockmat och så shoppade vi såklart en herrans massa garn inne på mässområdet. Vi gick nördiga kurser med duktiga föreläsare och skrattade så mycket att käkarna ömmade. Sedan var det semester och jag for ut till sommarhuset för att bara ta det lungt, läsa böcker och sticka. Dock så blev det även en och annan kajaktur ute på käringöfjorden, otaliga bad, sländspinning i massor och så började jag på min allra första qvilt och klippte hexagoner dagarna i enda. Jag hann även med en sväng till sjömanselins gård där vi flyttade får, promenderade längs slussarna i Trollhättan och spann en hel fasligt massa för Tour de Fleece.


augusti2014
I Augusti var det dags för ett nytt äventyr och vi cyklade Gotland runt vilket innebar 50 mil på en vecka. Under vägen tältade vi längs vackra stränder, lagade mat på stormkök, klättrade på raukar, badade i kalkstensbrott och besökte medeltidsfestivalen. Vi hann även med ett besök på Gottands spinneri och jag köpte mig ett helt fantastiskt lamskinn på en liten gård, ett sådant jag suktat efter länge. Väl hemma var det äntligen dags att starta det nya fantastiska jobbet jag fått i våras och jag var både pirrig och glad så det visslade ur öronen. Jag var på ett fantastiskt garnkalas hemma hos tantkofta och höll kurs i kitchener stitch och vi såg bra filmer på Haga bion och Melissa Horns konsert på Liseberg. Så stickade jag vansinnigt mycket såklart, hängde på gymmet och blev ägare till ett makalöst fint mon amie halsband från duktiga Caroline på andra augusti.


sep2014
I september stod stickningen i fokus och jag åkte på syfestivalen i Borås och hängde bland spinnrockarna och så for jag med Petra och Magasin Duett för att ställa ut i Qviltköping. Här bodde vi i en röd stuga med vita knutar, frossade i vackra tyger och träffade spännande människor. Det var även premiär för den svenska tidningen Avmaskat och jag var inte bara stickmodell på framsidan utan hade även ett alldeles eget sockmönster med i tidningen – Merry Go Socks. Vi hade den stora noshörningsgalan på jobbet, såg Cirkus Cirkör på Storan och jag bakade egna energibars.


okt2014
I oktober åkte vi i fullpackad tantkofta-bil upp till Värmland och stickstämman i mysiga Ransberg. Här höll jag kurs i att sticka spets efter engelska mönster men fick även möjligheten att lyssna på ett föredrag av inspirerande Solveig Gustafsson, bohusstickningens räddande ängel. Jag blev så tokinspirerad att jag på en gång lade upp till min vackra bohuströja då jag kom hem och det har varit mitt favorit projekt sen dess. Utöver detta hade jag en mysdag med mamma ute på Stenungsbaden, åt födelsedagsbruch hos Tove, gjorde massvis med hemgjord sushi och började brodera ett mobilfodral.


nov2014
I november for hela stickgänget ner till Kalmar för en äkta stickhelg i goda vänners lag. Här barikaderade vi ett helt hotell, stickade i massor och drack vin till långt in på småtimmarna. Tillsammans med Kristin och Anneli hade jag dessutom ett litet träningsläger helgen innan där vi besökte Kasthalls mattfabrik och köpte garn konvis, lärde oss väva band och besökte Rydahls spinnerimuseum. Jag och tofsvipan däremot åkte en sväng till Tjolöholm slotts julmarknad där vi köpte oss ett litet lager med svenskodlad senap. Sedan operade vi ju stackars lilla Gunhild två gånger, lagade dumplings ihop med kollegorna och genomgick det ulitimata tålamodstestet på Ullared.


dec2014
I December for vi till Lübeck och andades julstämning på en riktig traditionsenlig julmarknad. Här njöt vi av god mat, sovmornar och juleljus i stadens alla hörn. Jag klädde ut mig till rockstjärna på en magiskt fin personalfest, genomförde 30-days-squat-challange och tovade mina allra första vantar. Vi släppte äntligen Koftan&Eddys garn- och sjalklubb och jag hade aldrig kunnat ana den slagkraft den fick. Tack fina ni! Julaftonen firades traditionsenligt hemma hos pappsen innan det blev några slappa dagar på sommarhuset med långpromenader i minusgrader och glimrande sol, korvgrillning över öppen eld, stickning och brädspel. Och sedan var det nyårsafton igen som i år storslaget firades på Operan med den otroliga uppsättningen Kristina från Duvemåla. Och just det ja, jag fick en fast tjänst på  mitt nya fantastiska jobb också kan det bli bättre än så?

Nu öppnar vi kapitlet 2015 och jag tror nog att även det kommer bli ett riktigt fint och magiskt år. Jag har det liksom på känn =)
Högaktningsfullt, eddy

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “året som gått tjugofjorton

 1. Veronica Olsson

  Hej!
  Stickar dina sockor får me, har ej skrivit ut mönstret. Nu när jag försöker ladda ner det från Ravelry så lyckas jag ej få fram det.
  Har inte varit några problem tidigare.
  Behöver det för att kunna sticka vidare.
  Mvh Veronica

  • eddysblogg

   Hej veronica. Pga de nya momsreglerna har jag varit tvungen att låsa min ravelrybutik idag tills jag hittat en lösning på hur jag ska hantera försäljningen. Då detta var tvunget att ske snabbt så var jag i första läget tvungen att stänga för all nedladdning medan jag sedan satte spärrar på vart individuellt mönster. Detta är nu klart och jag har i och med det har jag kunnat öppna upp för individuella nedladdningar av mina gratismönster igen så nu ska Får Me fungera som vanligt. Jag ber om ursäkt för det inträffade men då detta bara är min hobby har jag inte haft möjlighet att lösa det snabbare än under dagen tyvärr:) Du behöver inte skriva ut mönstret men kanske vore det en god ide att ladda ner det till din dator. Så vet du att du säkert har det i fall det skulle vara några problem i framtiden:) hoppas du har en fin stickstund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s