jag vill spinna sari-silke!

En utav mina å-jag-vill-verkligen-spinna fiber har enda sedan jag började experimentera vid rocken varit sari-silke. Så under 2014:s Tour de Fleece gjorde jag slag i saken och herre i min lilla låda så roligt det var!

sarisilke732942

Sari-silk är ett slags silke som jag förstått det, återvinns från vävindustrin under tillverkningen av asiatiska saris. Bitarna är färgglada, ojämna och helt enkelt mer som ett vävt tyg än slipprig silke. Så himla spännande att spinna! För att få ett lite mer hållbart garn kardade jag först ihop mitt sarisilke med lika del svartfärgad finull på min vän sjömanselins kardmaskin innan jag satte igång.

sarsilk1

Det går inte att spinna sari-silke jämnt, vilket jag fann otroligt befriande. Garnet fick bli vad det ville bli vilket var tjockt, fluffigt och färgglatt! Efter allt var spunnet plyade jag ihop det hela tvåtrådigt för att få garnet lite starkare och det resulterade i slutändan i ett monsternystan på 170 gram och 215 meter!

sarisilk23953

Ja, då återstår bara att räkna ut vad jag ska sticka utav det… Jag är i nuläget sugen på någon form av infinity-scarf eller kanske ett spexigt kuddfodral men har du något spännande förslag så tas de mer än tacksamt emot. Jag kommer absolut spinna sari-silke igen och jag har faktiskt lika mycket till som väntar i mitt lilla fiberlager. För i somras passade jag även på att göra några kardflor med sarisilk och rosafärgad polwart också… men allra först ska jag vänta in min nya spinnrock som är på väg till lilla mig från andra sidan jorden. Det blir fint som snus det!
Högaktingsfullt, eddy

Annons

7 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

7 svar till “jag vill spinna sari-silke!

 1. Det var ett riktigt häftigt garn du fått till! Jag ser en bylsig lång härlig halsduk eller liknande. ☺

 2. Kristina

  Vet inte om jag fattar lite långsamt men Sari Silke är det små tygbitar eller är det mer som fibrer???? Och vad är det för spännande spinnrock du väntar på??? Från Nya Zeeland möjligen??? Vad har du för spinnrock nu??? Nyfiken…… Kristina.

  • eddysblogg

   Det är som tyg kan man säga. Jag har bara en gammal traditionell rock sen innan men nu har jag beställt en ashford joy:)

  • eddysblogg

   Hej, ja det är som små tygbitar kan man säga. Jag har precis fått en ashford joy. Innan har jag haft en traditionell rock

 3. Kristina

  Tack för svar. En fråga till spann du sari-silk på din gamla traditionella rock ???!!! Gick det spinna och tvinna så tjockt på den.??? Ha så kul med din Joy när den kommer. bästa hälsningar Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s