Pebble Beach

Då julledighetssemesterdagarna satte in i slutet av förra året bestämde jag mig direkt för att jag skulle fira in detta med en ny och totalt lyxig uppläggning på stickorna som helt och hållet var till mig själv. Jag packade in garn, mönster och stickor i en hyrd bil och i samma stund som vi rullade ut från parkeringsplatsen och satte sikte mot Lübeck för några dagars julmys lade jag upp mina maskor till Pebble Beach. En fantastisk liten sjalett jag varit sugen på att göra enda sedan jag tog del av garnfestivalen Unwind Brighton i somras. Mönstret var nämligen en del av välkomsthäftet och inspirerad utav Brightons vackra stenstränder. Ett perfekt minne från helt fantastiska dagar fyllda med människor jag tycker om eller hur!

pebblebeach4

Så ett halvår sedan lade jag äntligen upp i en bil på väg genom Europa, och jag kan inget annat än att varmt rekommendera mönstret. Det är välskrivet och designen är enkel, men ändå lyckas designern hålla ditt intresse vid liv genom små justeringar och finesser genom processen. Extra förtjust är jag dessutom i det procentsystem vid sidan av som räknat ut hur många procent av sjalen du faktiskt har stickat genom hela processen. Ett bra sätt för att undvika att garnet tar slut för dig och en härligt peppande morot.

pebblebeach2

Garnet är det lyxiga av det lyxiga – En härlig mix av baby-kamel och mullbärssilke och handfärgat av fantastiska Juno Fibre Arts som jag lyckades lägga vantarna på vid hennes allra sista uppdatering. För ja, tyvärr är det så olyckligt att hon slutat färga helt och hållet.. så jag fick verkligen passa på att njuta lite extra då jag stickade min Pebble Beach. Och så jag njöt! Garnet är verkligen fantastiskt på varje litet vis. Det är mjukt som sammet och silverfärgen är så in i bänken perfekt att jag blir lycklig i hela kroppen! Asti och Juno Fibre Arts kunde minsann färga hon!

pebblebeach3

Och för att ta vara på varenda liten uns av garnet lade jag till några extra repetitioner i mönstret. Härligt att få den lite större (för ja, den är faktasikt ganska liten trots de där extra repetitionerna) men jag gillar att jag bara kan ha den virad sådär slarvigt om halsen och bära den lite som ett smycke istället för en sjal. Och silverfärgad och allt så passar det ju faktiskt ganska bra =)

pebblebeach1

Så Pebble Beach, jag är väldigt förtjust i dig och du kommer minsann få följa med på många äventyr framöver. Det är ett som är säkert.
Högaktningsfullt, eddy

Annons

6 kommentarer

Under kreativiteten är likt svalor som häckar

6 svar till “Pebble Beach

  1. Så fin du är verkligen duktig

  2. H

    Vilka fina bilder :) Tycker det är härligt att du är så entusiastisk! Så kan jag känna med garn också. Blir så nördig och glad :D Idag sitter jag på jobbet i min alldeles nystickade tröja, första gången jag använder den. TJOHO!

  3. Ann

    Vad kul att du visade din Pebble Beach! Jag har varit sugen på att sticka den länge och nu kom jag mig för att börja. Kom på att jag hade det perfekta garnet i min ”stash”. Det är ljust blått som en försommarhimmel och skiftar i olika nyanser. Tack för din inspirerande blog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s